What's the PROBLEM?

Het gaat niet goed, maar wat is precies het probleem? Er zijn diverse acties mogelijk, maar welke sluit nu precies aan op wat er mis gaat? En is dus het meest effectief? Het project loopt al een jaar, maar het lijkt geen goede koers te hebben op de oplossing. Het team is zoekend. Waarom gaat het fout? En wie zijn hier nu allemaal bij betrokken? Met welk belang? Herkent u dit? De Logical Framework Analyse (LFA) is een intensieve maar zeer effectieve methode om met een groep te komen van probleem tot oplossing. Het is een "brown-paper-sessie" die uitstekend geschikt is in de beginfase van een project. De methode is beroemd in Europese instellingen en wordt internationaal met veel succes toegepast.

In 2 dagen begeleid ik uw projectteam door een netwerkanalyse (Wie zijn de actoren hier? Wie hebben er een belang?), maken we een probleemanalyse (wat gaat er feitelijk fout?
Hoe hangen die knelpunten met elkaar samen?). Die logische samenhang in de feitelijke knelpunten creëert de basis voor een gerichte aanpak op doelstellingen en focus voor het project.

Resultaat

Na een LFA-analyse hebt u een scherpe focus op het vraagstuk en welke activiteiten u moet ondernemen om het op te lossen. Uw projectteam kiest de kortste route naar de oplossing. U bespaart veel tijd! In plaats van maanden zoeken en vergaderen over wat en hoe kunt u na 2 dagen met uw team doelgericht aan de slag om het probleem op te lossen!

Wat zeiden opdrachtgevers?

In aanloop naar de Governance Workshop hebben we, doordat Bram de juiste vragen stelde en doorvroeg, het doel scherp gekregen.