Kennismaking en versterken samenwerking


Vaak is het helemaal geen onwil van die anderen, maar kennen we elkaar in het project of een verandertraject niet goed genoeg. Wat vinden zij eigenlijk belangrijk? En weten zij” eigenlijk wel waarom wij het zo willen? Ik heb goede ervaring met een rollenspel of andere werkvormen waarin partijen elkaar beter gaan begrijpen. Het inzicht bij zij” over wat wij” belangrijk vinden groeit. En omgekeerd. Zo ontstaat met inzicht en inleving een organisatie die elkaars doelen steunt en gebruik maakt van elkaars kracht.

Resultaat

Van wij en zij gaan we naar samen. Er ligt na de bijeenkomst een beter inzicht in elkaars    belangen en doelen, waar men de samenwerking nader op kan gaan bouwen. Partijen gaan meedenken met de ander, er ontstaat vertrouwen. En een organisatie die gebruik maakt van elkaars kracht.

Wat zeiden opdrachtgevers?

Bram zorgde voor een goede intake en stemt instrumenten, werkwijze, sfeer en zijn interventies goed af op het te bereiken doel. Omdat de beelden zeer divers zijn en de kennis over een professioneel Klantcontact bij aanpalende staf-en vakafdelingen in een 
bijeenkomst flink moest groeien, werd gekozen voor inzet van acteurs. Met een toneelscène goede karikaturen en beelden neerzetten, die ook echt blijven hangen. Bram begeleidt de  sessie met goed gevoel voor humor, en serieuze of kritische noot waar nodig."