Teamontwikkeling


Wat zijn de kracht en de zwakte van een team, volgens u en de teamleden zelf? Wat zijn de kenmerken van een succesvol team en wat kunnen we leren van de sport?
Wat zijn de uitdagingen en doelstellingen voor het team in de komende periode? En denken we daar allemaal wel hetzelfde over? Ik houd interviews met meerdere deelnemers. Die geven inzicht waar het team een doorbraak nodig heeft. Ik start vanuit de kracht van het team. Wat heeft het team eerder gepresteerd en welke teamkwaliteiten zorgden daarvoor? Met elkaar brengen we in beeld waar de knelpunten en uitdagingen voor het team zitten. Van teamniveau ga ik naar persoonlijk niveau: welke bijdrage lever je zelf?
Resultaat
Het resultaat is een gezamenlijk inzicht in waar het team nu staat. Maar nog belangrijker: er is „eigenaarschap”, iedereen gaat een bijdrage leveren naar een beter functionerend team. De basis voor een duurzame verbetering!
Wat zeiden opdrachtgevers en deelnemers?
“Eindelijk een sessie waar we wat aan hebben! Bram voelt de groep goed aan, reageert inlevend op de spanning, gaat die niet uit de weg, en iedereen bleef toch vol betrokken. En vooral goed dat we afspraken hebben gemaakt, iedereen wat gaat doen! We zijn echt een stap vooruit gegaan als team. En we hebben nog gelachen ook!”